Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kania w cieście

4.0
(6)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Jak zrobić kanie w cieście naleśnikowym? Przeczytajcie przepis, aby poznać sprawdzony sposób na to danie! 

Składniki:

Kapelusze kani 3 sztuki
jajko 1 sztuka
mleko 0,75 szklanki
sól
pieprz
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Kania w cieście

Pomysłów na wykorzystanie kani nie brakuje. Jedni uwielbiają kanie a'la kotlet schabowy, a jeszcze inni wolą podać ją cieście naleśnikowym. Za każdym razem smakuje inaczej, ale obie wersje są bardzo pyszne. 

Kania w cieście naleśnikowym to pomysł na pożywny obiad. Do tego podaj ziemniaki, frytki i ulubiony zestaw sałatek. 

Kapelusze kani oczyścić, wypłukać i dobrze osączyć. Jajko roztrzepać z mlekiem dodać mąki tyle by ciasto było trochę gęściejsze od ciasta naleśnikowego, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać proszek do pieczenia. Maczać kapelusze kani w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu.

A jeśli lubicie tarty i macie nadmiar kani to przygotuje tartę z kanią. Takie połączenie nie ma sobie równych :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 03.11.2011 14:50
smaczne bardzo
SylwiaMagdaSabin 03.11.2011 14:50
smaczne bardzo
Ela15 13.10.2011 20:06
bardzo lubię smażone kanie:)
Olaa 19.09.2011 14:00
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak