Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z dżemem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 1,5 szklanki
jajko 4
drożdże 10 g
dżem 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z dżemem

Drożdże mieszamy z mąką , jajkami i 3 łyżkami dżemu. Na rozgrzanym oleju smażymy racuszki z obu stron na złotawy kolor. Podajemy ciepłe z dowolnym dżemem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 23.07.2013 07:25
Ale pyszne u Ciebie śniadanie.
caralajna 11.06.2013 19:49
pyszności.
kuklik 12.10.2012 11:00
dla takiego śniadania warto wstać
kamyk 26.04.2012 09:07
pycha
cooleczka 19.04.2012 23:06
pyszne :)
edyta44 25.07.2011 16:07
pycha
Jolanta_P-S 22.07.2011 19:56
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak