Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 6 szt
cebula 1 szt
papryka żółta 1/2 szt
sól
pieprz
ser wędzony 8 plasterków
bułki kwadratowe 2 szt.
KIEŁBASA ŻYWIECKA 9 plastrów
majonez
szczypior posiekany 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki

Pokrojone w plasterki pieczarki podsmażamy na oleju z pokrojoną w piórka cebulą. Dodajemy pokrojoną w cienkie paseczki paprykę i szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy do miękkości. Bułki kroimy na połówki. Układamy plasterki kiełbasy i zakrywamy je serem. Wkładamy na 5 minut do rozgrzanego piekarniki, aby ser się rozpuścił. Na ser wykładamy warzywa z patelni. Gotowe zapiekanki polewamy majonezem. Jeśli ktoś woli może je polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.09.2013 22:56
Zawsze dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak