Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa kajmakowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 puszka
masło 3 łyż
miód 3 łyż
cukier 1,5 szkl
cukier waniliowy 1 szt
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: masa kajmakowa

wszystkie składniki przełożyć do garnka wraz z żółtkami stale mieszając by masa się nie przypaliła i nabrała jednolita konsystencje. Gotowac tak długo aż zgęstnieje (gdy upuszczona na talerzyk kropla masy twardniej masa już jest gotowa)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 05.04.2012 17:05
mniam
eli82 17.10.2011 15:34
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak