Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu krówkowe

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mascarpone 50 dag
masa krówkowa 40 dag
śmietana 30% 500 ml
kawa 300 ml
likier kawowy 100 ml
mleko 50 ml
biszkopty podłużne 2 opakowania
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
biała czekolada do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu krówkowe

Żelatynę namoczyć w ciepłym mleku. Odstawić, aby napęczniała.

Śmietanę ubić na sztywno. Dodać serek mascarpone oraz masę krówkową. Wymieszać i na samym końcu połączyć z żelatyną.

Kawę wymieszać z likierem.

W tortownicy ułożyć warstwę biszkoptów nasączonych w kawie. Na to wyłożyć połowę masy krówkowej. Następnie ułożyć pozostałe biszkopty nasączone w kawie i resztę przygotowanej masy. Ozdobić białą czekoladą.

Schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EDYTKA 31.01.2013 14:21
świetny pomysł na ten krówkowy smak:)
wiola28a 17.01.2012 00:10
pyszny deserek
ilka_86 13.09.2011 10:28
pyszności:)
aguus 11.08.2011 10:29
Pyszności:)
Gosia40 04.08.2011 16:38
Jeden z moich ulubionych deserów:)
Agnieszka_B 26.07.2011 10:23
Deser rzeczywiście jest kaloryczny, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić:))
Misiek1 25.07.2011 22:02
Przepyszny deser!
pawel6 23.07.2011 16:48
Mój ulubiony deser.... Ale w krówkowym wydaniu nie jadłem:)
Beatris 23.07.2011 09:49
Boski deser.
mikrusiak 22.07.2011 16:43
ale kaloria... jedna duża hehe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak