Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1 kg
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
woda 3 litry
przyprawa uniwersalna Kucharek wg uznania
ziele angielskie 5-6 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 130 gram
kiełbasa zwyczajna 2 sztuki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
olej do smażenia
bulion 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę zalać wodą, przykryć i odstawić na ok.12 godzin. Namoczoną fasolkę zagotować w tej samej wodzie, dodać do niej ziele angielskie, liście laurowe i kostki bulionowe. Gotować 1,5 godziny. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać do fasoli. Na tej samej patelni podsmażyć koncentrat pomidorowy, przełożyć go do garnka. Dodać majeranek. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklance zimnej wody, zagęścić nią potrawę. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.12.2012 11:07
Uwielbiam fasolkę
Justyna28 09.07.2012 16:41
super:)
eeee 02.07.2012 15:19
lubie fasolke :)
Weronika_eM 24.12.2011 21:07
lubię taką
ziutula
ziutula 18.10.2011 23:10
lubię bretonkę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak