Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak ze słodkiej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar mięsny 1,5l
kapusta 85dag
włoszczyzna 35dag
cebula 15dag
pasta pomidorowa 2łyżki
masło 5dag
śmietana 15dag
sól
cukier
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Umyć włoszczyznę i cebulę drobno pokroić,kapustę poszatkować.Warzywa i cebulę podsmażyć na tłuszczu,po kilku minutach dodać pastę pomidorową i dalej smażyć nie rumieniąc.Do wrzącego wywaru włożyć poszatkowaną kapustę i gotować 15min.bez przykrycia,dodać podsmażone warzywa i dalej gotować 35min.Przed końcem gotowania dodać listek laurowy,pieprz,sól i cukier.Przed podaniem posypać zupę zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 15.12.2011 13:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak