Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 60dag
pieczarki 45dag
sól
pieprz
majeranek łyżeczka
oliwa
liście sałaty
rzodkiewki
pomidory
ser żółty 35dag (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki na ostro

Pieczarki umyć i osączyć.Włożyć na mocno rozgrzany na patelni tłuszcz i smażyć do chwili odparowania soku.Obrać z osłonek i pokroić w 2centymetrowe kawałki parówki,nacinając je na obu końcach na krzyż.Wyłożyć parówki do pieczarek,wsypać wszystkie przyprawy i smażyć,aż parówki i pieczarki ładnie się zarumienią.Wsypać tarty żółty ser,chwilę mieszać na ogniu ,by lekko się stopił,wyłożyć pieczarki z parówkami na środek talerza.Półmisek udekorować liśćmi sałaty,rzodkiewkami ,pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak