Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z herbatnikami i bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 2 szklanki
margaryna 1/3 kostki
jaja 5 szt
budyń waniliowy 1 op
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
bakalie do wyboru
herbatniki 1 duże op
ser biały 1 (twarogowy)
kasza manna 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z herbatnikami i bakaliami

Zmiękczoną margaryne ukręcić z serem. Żółtka oddzielić z jajek i utrzeć z cukrem. Wszystko razem wymieszać dodając proszek do pieczenia i budyń i na początek 2 łyżki kaszy manny. Białka ubić na pianę i dodać do masy. Gdy masa jest zbyt luźna dodać jeszcze stopniowo po kolejnej łyżce kaszy. Dodać oprószone mąką rodzynki. Ciasto wlać do tortownicy na ktorej spodzie poukladać herbatniki i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp.peraturze 190 stopni przez około 40 min, po tym czasie wyłączyć piekarniki pozostawiając w nim ciasto do wystygnięcia. Na górze poukladac herbatniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak