Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skrzydełka w miodzie i orzechach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 80 dag
masło 2 łyżki
miód gryczany 4 łyżki
olej 4 łyżki
ząbki czosnku 3 szt
kechup 3 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
Przyprawa do grzanego wina i piwa z nutą korzenną Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
orzechy włoskie 3 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: skrzydełka w miodzie i orzechach

W płaskim,szklanym naczyniu ułóż skrzydełka.Do stopionego masła dodaj miód,olej i przyprawę do wina.Wymieszaj i dodaj keczup,sok cytrynowy,sól i pieprz do smaku.Przeciśnij czosnek i dodaj do marynaty.Podgrzewaj przez 2minuty.Ciepłą marynatą polej skrzydełka i wstaw do lodówki na 2godziny.Blachę wyłóż folią aluminiową.Ułóż na niej skrzydełka i skrop je marynatą.Piecz w temp.180stopni przez ok.20-30minut.Przed końcem pieczenia posyp orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 22.07.2011 11:40
na pewno są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak