Frykadelki w sosie koperkowym

Frykadelki w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa mielonego wieprzowego

    40 dag
  • boczku wędzonego

    8 plastrów
  • jajko

    1 szt
  • suszonej cebuli Prymat

    1 łyżka
  • musztardy

    1 łyżka
  • przyprawy do potraw KUCHAREK

    1 łyżka
  • rosołu wołowego KUCHAREK

    1 szklanka
  • mąki pszennej

    1,5 łyżki
  • pieprzu czarnego mielonego Prymat

    1 szczypta
  • masła i mąki pszennej

    1 łyżka
  • mleka

    1 szklanka
  • soku z cytryny

    1 łyżeczka
  • koperku suszonego Prymat

    2 łyżki
  • kajzerka

    1 szt
  • olej

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, cebulę, przyprawę KUCHAREK i wymieszać na gładką masę. Z masy formować małe placki, obtaczać je w mące, a następnie owijać każdy w dwa plasterki boczku posmarowanego musztardą. Obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla, podlać rosołem i dusić 20 min. Przygotować sos: z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją mlekiem i stale mieszając doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, dodać sok z cytryny i koperek. Frykadelki podawać z kaszą i sosem koperkowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (56)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa36

10.09.2012 17:56
super

bernadetta2

11.03.2012 07:40
super

Ewa/kalapurtka

17.01.2012 18:43
pycha

agnieszka214

08.12.2011 13:12
lubi e takie

agnieszka214

08.12.2011 13:12
lubi e takie

Ewa/kalapurtka

07.12.2011 23:07
pycha

kokoszka

06.12.2011 12:22
pysznie wygląda:)

m1monika

28.11.2011 23:29
smaczne

artur7

15.11.2011 17:32
mniam lp

artur7

14.11.2011 07:18
Pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat