Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z nóżek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nogi wieprzowe 1 kg
włoszczyzna 15 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 ziaren
pieprz 7 ziaren
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
wieprzowina 25 (chuda)

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z nóżek

Przecięte na pół nogi, wieprzowinę i pokrojoną na kawałki włoszczyznę zalewamy wodą. Bardzo wolno gotujemy, aż mięso zacznie się oddzielac od kości (ok. 4 godz). Nie dopuszczamy do intensywnego wrzenia, bo galareta zmętnieje. Na koniec gotowania lekko solimy. Odcedzamy płyn. Mięso oddzielamy od kości i kroimy na kawałki. Wywar doprawiamy rozgniecionym czosnkiem. Na dno miseczek układamy kawałki warzyw i mięsa, zalewamy wywarem i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Przed podaniem zbieramy tłuszcz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 22.07.2011 11:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak