Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladka w sosie grzybowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 400 g
marchew
cebula czerwona
grzyby leśne
tłuszcz
mąka
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: roladka w sosie grzybowym

mięsko najlepiej od szynki , rozbijamy na cienki płat , faszerujemy marchewką , cebulą i grzybkami najlepiej borowiki ,doprawiamy według uznania, zwijamy i kładziemy na rozgrzany tłuszcz podpiekamy by mięsko się ścieło , potem dopiero podlewamy wodą i dodajemy pokrojone grzyby wszystko dusimy do miekkości , na koniec dodajemy śmietane i mąkę i zagęszczamy sos :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 01.12.2012 16:16
wygląda owocująca:)
bietka 04.05.2012 22:47
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak