Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki w Sosie Beszamelowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 70 g
mąka 4 łyżki
woda 300 ml
mleko 300 ml
smietana 18% 3 łyżki
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
sól i pieprz do smaku
szczypiorek 1 szt
ocet winny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki w Sosie Beszamelowym

Obrane i umyte ziemniaki pokroić w grube plastry.

Roztopić masło w garnku. Dodać mąkę, zrobić jasną zasmażkę.
Wlać wodę i mleko, wsypać przyprawy. Dodać ziemniaki i gotować 15 minut.

Sos doprawić do smaku solą, po czym dodać śmietanę i ocet. Wymieszać.

Od razu Podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak