Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z królika w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos mięsny 1 szklanka
białe wino 2 kieliszki
kwaśna śmietana 0,5 szklanki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone 2 kieliszki
królik 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z królika w winie

Królika dzielimy na porcje, opłukujemy, osuszamy, obsmażamy na gorącym oleju, oprószamy solą i pieprzem.Dolewamy sos - może być z kostki, i białe wino.Dusimy pod przykryciem przez ok. 45 min. Wyjmujemy mięso a do sosu dolewamy czerwone zino i śmietanę. Mieszamy, krótko zagotowujemy i polewamy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 28.07.2011 23:19
jak wykwintne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak