Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa Zupa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa 1 szt
woda 1,5 litra
pomidor 3 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt
pieprz 1/2 łyżeczki
sól do smaku
papryka czerwona 5-6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa Zupa

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki następnie pokroić na kawałki.
Z papryki wyjąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki.
Następnie włożyć do garnka pomidory i paprykę, zalać wodą i dodać kostkę rosołową.
Gotować 30 min. Następnie dodać przecier pomidorowy, pieprz i sól, wymieszać i gotować jeszcze 15-20 min.

Zupę zmiksować na gładką masę blenderem.

Podawać z makaronem posypanym żółtym startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.11.2013 14:11
takiej nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak