Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka zupa cebulowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 kg
masło 6 łyżek
olej 2 łyzki
mąka 3 łyżki
bulion 2,5 l
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka zupa cebulowa

Cebulę obieramy i drobno siekamy. W dużym rondlu roztapiamy 3 łyżki masła i olej i smażymy cebulę. Cebula powinna być miękka i szklista. Zmniejszamy ogień, dodajemy resztę masła i dusimy cebulę jeszcze przez 10 min pod przykryciem. Następnie oprószamy maką i mieszając zrumieniamy. Ciągle mieszając dodajemy powoli gorący bulion. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy. Zupę możemy zmiksować blenderem. Pysznie smakuje z grzankami serowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak