Sposób przygotowania
Utarłam ziemniaki jak w malakserze na takie fajne paski, wbiłam jajka, dałam sól, pieprz, mąke, zamieszałam. W międzyczasie pokroiłam boczek w kostke i wysmazyłam go, dodałam pokrojona cebule i tez przesmazyłam razem, odlałam tłuszcz i wystudziłam dałam do ziemniaków. Dodałam majeranku. Na wierzch plasterki boczku surowe ktore w trakcie pieczenia sie zrumieniły. Piekłam długo bo ok, 90 minut do zrumienienia na blaszce do pasztetu (taki kwadrat).
No i zrobiłam.. ja zjadłam ze smietaną a corka i maz bez niczego, zostalo 3/4 blaszki wiec zrobiłam do niego na kolacje gulasz jak do placków po wegiersku i wtedy zjedli ;)
No i zrobiłam.. ja zjadłam ze smietaną a corka i maz bez niczego, zostalo 3/4 blaszki wiec zrobiłam do niego na kolacje gulasz jak do placków po wegiersku i wtedy zjedli ;)
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Jolanta40
rzenia15
Kate131