Pyrczok może babka ziemniaczana ale z gulaszem

Pyrczok może babka ziemniaczana ale z gulaszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1,5kg
  • jaja

    2
  • cebula

  • mąka

    2 łyzki
  • sól

  • ząbek czosnku

  • majeranek Prymat

  • troche boczku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utarłam ziemniaki jak w malakserze na takie fajne paski, wbiłam jajka, dałam sól, pieprz, mąke, zamieszałam. W międzyczasie pokroiłam boczek w kostke i wysmazyłam go, dodałam pokrojona cebule i tez przesmazyłam razem, odlałam tłuszcz i wystudziłam dałam do ziemniaków. Dodałam majeranku. Na wierzch plasterki boczku surowe ktore w trakcie pieczenia sie zrumieniły. Piekłam długo bo ok, 90 minut do zrumienienia na blaszce do pasztetu (taki kwadrat).

No i zrobiłam.. ja zjadłam ze smietaną a corka i maz bez niczego, zostalo 3/4 blaszki wiec zrobiłam do niego na kolacje gulasz jak do placków po wegiersku i wtedy zjedli ;)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

17.04.2011 09:32
ciekawe

rzenia15

05.03.2011 17:16
ciekawy przepis

Jolanta40

04.08.2010 10:12
bardzo ciekawe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat