Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kobylanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1 szt
pomidor 2 szt
ogórek 1 szt
koperek 1 pęczek
majonez wg uznania
jogurt naturalny wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kobylanka

1. Sałatę umyj, osusz, porwij w palcach na małe kawałki. Pomidory umyj, pokrój na małe kawałki. Ogórek obierz, pokrój w drobną kostkę. Warzywa włóż do miski.
2. Koperek opłucz, otrzep z wody, posiekaj. Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym i koperkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Polej sałatkę, dokładnie wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 09.01.2014 07:56
fajna sałatka
zdzislawa2 24.11.2011 13:14
świetna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak