Sposób przygotowania
Krewetki oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mango i awokado umyć, obrać ze skóry, usunąć pestki, a następnie pokroić w średniej wielkości kostkę. Na szpadki do szaszłyków nabijać na przemian krewetki, owoce oraz pomidorki. Przygotować marynatę, mieszając sos sojowy, miód oraz przyprawę grill pikantny Prymat, a następnie zalać nią przygotowane szaszłyki i odstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
W międzyczasie wymieszać wszystkie składniki sałatki, dodając odrobinę oliwy z oliwek i soku z limonki.
Szaszłyki wyjąć z marynaty i grillować ok. 5 minut z każdej ze stron. Pozostałą marynatę przelać do rondelka i gotować do momentu zgęstnienia.
Gotowe szaszłyki ułożyć na sałatce, skropić sosem miodowo-sojowym i posypać palonymi ziarnami sezamu.
W międzyczasie wymieszać wszystkie składniki sałatki, dodając odrobinę oliwy z oliwek i soku z limonki.
Szaszłyki wyjąć z marynaty i grillować ok. 5 minut z każdej ze stron. Pozostałą marynatę przelać do rondelka i gotować do momentu zgęstnienia.
Gotowe szaszłyki ułożyć na sałatce, skropić sosem miodowo-sojowym i posypać palonymi ziarnami sezamu.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Barbara55
Emilia22
Konto zablokowane
Konto zablokowane
Goya
patusia
szajba2
Babciagramolka
agnieszka214
AgaS10
Piotr48
Rique
Konto zablokowane