Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
woda 1 szkl
mięso gotowane 70 dag
cebula 1 szt
smalec 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
boczek wędzony 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Mięso gotowane przemielić w maszynce. Na patelni rozgrzać smalec, dodać drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Do cebuli dodać zmielone mięso, bułkę tartą, wymieszać i chwilę podsmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Z mąki, szklanki gorącej wody i szczypty soli zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować. Szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek nakładać porcję farszu, składać na połowę i dokładnie zlepiać brzegi. Gotować we wrzącej osolonej wodzie kilka minut od wypłynięcia na wierzch. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać okraszone stopionym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 13.04.2013 23:11
bardzo lubię
IlonaAlbertos 27.07.2012 21:35
Uwielbiam je.
Wacław 30.09.2011 11:07
lubię takie,pycha
Wacław 30.09.2011 11:07
lubię takie,pycha
Monika193
Monika193 24.09.2011 20:08
ślicznie podane
1j1o1l1a1 21.07.2011 23:03
na to zawsze się skuszę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak