Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica białkowa z pomidorami i oliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 4
pomidor 2
sól do smaku
cebula 1
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica białkowa z pomidorami i oliwkami

Na rozgrzanym smalec wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy zacznie się rumienić dodajemy drobno pokrojonego pomidora i smażymy, aż odparuje woda. Następnie wrzucamy połówki oliwek i białka jajek. Całość solimy i mieszamy. Smażymy do momentu ścięcia się białka. Podajemy obficie posypane świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 20.05.2012 21:30
smaczna
BernadettaP 14.11.2011 11:09
Pięknie wygląda !
ewaa 11.10.2011 17:34
apetycznie wygląda :)
iwa643 23.07.2011 07:04
taka inna
Jolanta_P-S 22.07.2011 18:14
Takiej jajecznicy jeszcze nie jadłam
Agnieszka_B 22.07.2011 12:25
No, no, no... Podziwiam kulinarne zdolności.... I nadziwić się nie mogę;)
ben-ka 21.07.2011 21:24
A już myślałam,że to specjalność dla tych z podwyższonym cholesterolem:) ale jednak nie - smalec jest !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak