Klopsy nadziewane serem

Klopsy nadziewane serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone miieszane

    0,5 kg
  • jajko

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • bułka tarta

    1 szkl
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • ser żółty

    15 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • przyprawa do mięsa mielonego

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, 4 łyżki bułki tartej, przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt, przyprawę, sól i pieprz do smaku. Mięso dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować placuszki, do środka wkładać po kawałku żółtego sera, dokładnie zlepić i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

10.01.2014 18:31
Przepis wart wypróbowania.

Dorian

30.12.2012 00:25
pycha

Monika193

28.11.2011 12:40
smaczne

Misiek1

22.07.2011 11:24
apetyczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat