Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy nadziewane serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone miieszane 0,5 kg
jajko 1 szt
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
jogurt naturalny 2 łyżki
ser żółty 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy nadziewane serem

Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, 4 łyżki bułki tartej, przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt, przyprawę, sól i pieprz do smaku. Mięso dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować placuszki, do środka wkładać po kawałku żółtego sera, dokładnie zlepić i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 10.01.2014 18:31
Przepis wart wypróbowania.
Dorian 30.12.2012 00:25
pycha
Monika193
Monika193 28.11.2011 12:40
smaczne
Misiek1 22.07.2011 11:24
apetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak