Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby w sosie miodowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 75 dag
cebula 2 szt
czosnek 1 ząbek
Pęczek dymki
masło 3 łyż
curry 1 łyź
mąka 1 łyż
śmietana 30% 1 szkl
sos sojowy na farsz 1 łyż
miód 1 łyż
fasola szparagowa 25 dag
papryka 30 (kolorowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w sosie miodowym

Podgrzybki oczyścić, pokroić na kawałki. Cebule i czosnek, obrać, posiekać. Paprykę przekroić wzdłuż na pół. Usunąć srodki z pestkami. Miąższ opłukać, pociąć w grubą kostkę. Dymkę oraz fasolę oczyścić, pokroić na spore kawałki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić czosnek oraz cebulę, usmażyc na szklisto, dołożyć grzyby, mieszając smażyć 7 minut. Opruszyć curry i mąką, zasmaż, nie rumieniąc. Na patelnię wlać szklankę wody. Jak całość zawrze zmniejszyć ogień dusić pod przykryciem 8 min. Wrzycić warzywa, gotować razem 8 min, dolać śmietany. Dodać miód i sos sojowy. Wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak