Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane polędwiczki wieprzowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 4 szt.
oliwa 5 łyżek
ocet balsamiczny 5 łyżek
cytryna 2 szt.
papryczki chilli
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane polędwiczki wieprzowe

mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem następnie pokroić w dość grube plasterki i rozpłaszczyć lekko dłonią oprószyć solą i pieprzem,oliwę wymieszać z octem balsamicznym,dodać pokruszone liście laurowe,posiekane papryczki wszystkie składniki dokładnie wymieszać i powstałą marynatą posmarować dokładnie plastry mięsa odstawić w chłodne miejsce na minimum 2 godz.po czym każdy kawałek mięsa nakładać na folię aluminiową i polać marynatą zawinąć i grillować ok.15min.z każdej strony,po upieczeniu mięso posypać natką pietruszki i udekorować plasterkiem cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 24.07.2011 23:10
już czuję ten zapach grillowanego mięska;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak