Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w serowej panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
jajko 2 szt
mąka 4 łyżki
włoszczyzna 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ser gouda 1/2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w serowej panierce

Udka z kurczaka umyć, włożyć do gorącej wody, dodać oczyszczoną włoszczyznę, szczyptę soli i kilka ziaren pieprzu. Mięso gotować pod przykryciem do miękkości. Następnie wyjąć z wywaru. obrać ze skóry, oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z utartym żółtym serem. Panierowane udka zrumienić z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.12.2013 23:14
Muszą smakować wspaniale.
mirosława4 26.09.2013 15:14
apetyczne to mięsko !
Ewelina38 08.02.2013 12:18
ależ apetycznie to wygląda.... aż ślinka pociekła :P)
Monika193
Monika193 28.08.2011 20:46
ale super
aguus 22.07.2011 12:02
Rewelacyjna propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak