Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z zielonego groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszek zielony 30 dag
bulion warzywny 1 szklanka
kremówka 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
szynka gotowana 10 dag
sól
pieprz mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z zielonego groszku

W rondelku zagotować bulion, wrzucić groszek, ugotować do miękkości, przestudzić i zmiksować. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, rozpuścić na parze, wymieszać z musem groszkowym. Kremówkę ubić na sztywno, połączyć z letnim zmiksowanym groszkiem, doprawić do smaku solą oraz szczyptą mielonego pieprzu. Szynkę pokroić w kosteczkę, przełożyć do 4 opłukanych miseczek, zalać masą. Wstawić do lodówki na 3 godz. Gotowy mus wyłożyć na półmisek, udekorować kleksem majonezu, dymką, rzodkiewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak