Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Studenckie cebularze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz:
cebula 4 sztuki
sól
mak 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Ciasto:
mąka 50 dag
drożdże 4 dag
margaryna 25 dag
jajko 2 sztuki
mleko 1/2 szklanki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Studenckie cebularze

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu, przyprawić solą, dodać paprykę i mak.
Drożdże rozetrzeć z cukrem, rozprowadzić mlekiem. Dodać mąkę, jajka i margarynę, posolić i wyrobić dość gęste ciasto. Wałkować placki grubości ok. 0,5 cm. Wykrawać prostokąty, układać farsz i zlepiać w formie sakiewek lub kopert. Piec na złoto w temp. 180 st. Na koniec posmarować rozmąconym jajkiem i posypać kminkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak