Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort czekoladowo-orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 15 dag
żółtko jajek 2 sztuki
cukier puder 1 łyżka
krem czekoladowy
cukier 20 dag
masło 20 dag
kakao 1 lyzka
żółtko jajek
mleko 100 ml
krem orzechowy
śmietanka 100 ml
kasza manna 5 dag
cukier puder 15 dag
orzechy laskowe 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowo-orzechowy

Z mąki, cukru pudru, żółtek i masła zagnieść ciasto. Schłodzić, rozwałkować na 3 placki o średnicy ok. 20 cm. Piec 15 min (180 st. ). Na krem czekoladowy mleko zagotować z cukrem, wsypać kakao, wymieszać, ostudzić. Masło ubić, dodać żółtko, ucierając, dodać po łyżce mleka z kakao. Na krem orzechowy na śmietance ugotować kaszę, dodać cukier i zmielone orzechy. Pierwszy krążek tortu posmarować kremem czekoladowym, drugi orzechowym, trzeci - czekoladowym. Boki i wierzch posmarować kremem czekoladowym. Boki posypać chipsami kokosowymi, wierzch udekorować orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak