Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 0.5 kg
galaretka

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z jabłek

Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki a następnie pokroić na plasterki.
włożyć do garnka, wsypać cukier i smażyć (aż się rozgotuje i objętość zmniejszyć się do połowy) można dodać też galaretkę i smażyć jeszcze przez 20 min,
następnie dać do słoików.
nadaje sie na przetwory na zimę. ale można też zjeść od razu z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 23.11.2011 00:41
pycha
dianix 01.08.2011 12:32
MArmolada to coś co uwielbiam od dzieciństwa:)
szalonamariolka 21.07.2011 23:18
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak