Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z cukini i siekanej polędwicy sopockiej, a\'la kartoflane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
polędwica sopocka 15 dag
jajko 2 szt
mąka kartoflana 2 łyżki
marynata z rozmarynem i pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z cukini i siekanej polędwicy sopockiej, a\'la kartoflane

Cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, razem ze skórką, dodać posiekaną polędwicę sopocką, jajka, przyprawę i mąkę kartoflaną, wymieszać i smażyć na oleju z obu stron, podawać z kleksem jogurtu greckiego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola2 22.07.2011 20:05
fajny pomysł
bejciu24 21.07.2011 18:24
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak