Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
jajko 4 szt
cukier 1 szkl
mąka pszenna 3 szkl
płatki czekoladowe 10 dag
rodzynki 5 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
banan 4 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe

Masło rozpuścić, ostudzić. Żółtka z cukrem utrzeć do białości, wsypać mąki wymieszane z sodą i proszkiem do pieczenia, wlać masło, dodać rodzynki, płatki czekoladowe, rozgniecione banany, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, delikatnie mieszając, Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.10.2012 22:50
Lubię ciasta bananowe.
olkaaa 12.09.2012 10:29
zapowiada się smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak