Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjna zupa pomidorowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
zielenina
kostka drobiowa
przyprawy
koncentrat pomidorowy
ryż 5 łyż
smietana 18%
mąka 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjna zupa pomidorowa z ryżem

Z porcji rosołowych przyrządzamy bulion. Gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut. Zbieramy powstałe szumowiny, po czym dodajemy marchew i pietruszkę pokrojoną w kostkę. Włożyć koncentrat pomidorowy. W szklance rozrabiamy śmietanę z 1 łyżeczką wody oraz mąką Dolewamy do zupy, dokładnie mieszamy, próbujemy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Jeszcze chwilę gotujemy i na koniec wkładamy zieleninę i ugotowany ryż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak