Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding wulkan

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
rum 1 łyżka
cukier puder 150 gram
śmietana 0,5 litra
czekolada utarta 80 gram
masło 1 łyżka
migdały 150 gram utartych
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
CUKIER W KOSTKACH 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding wulkan

Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier puder. Następnie kolejno wmieszać do piany żółtko, czekoladę i migdały. W formie wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką gotować przez jedną godzinę w kąpieli wodnej. Wysunąć na półmisek, przybrać bitą śmietaną i na środku poukładać nasączone rumem kostki cukru.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 21.10.2011 08:45
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak