Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone wnętrzności jagnięcia

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podróbki jagnięce 0,5 kg
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 wiązki
olej 0,5 szklanki
pomidor 4 sztuki
natka pietruszki 0,5 pęczka
ser feta 150 gram
masło 0,5 szklanki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone wnętrzności jagnięcia

Gotujemy wnętrzności w niewielkiej ilości wody, posolonej łyżeczką soli. Oczyszczamy dymki, siekamy drobno cebulki i je dusimy w oleju i 1/2 szklanki ciepłej wody. Dodajemy czerwone pomidory, obrane i starte na grubej tarce, wraz z posiekanym szczypiorkiem z dymek, posiekaną natka pietruszki oraz odcedzonymi i pokrojonymi ugotowanymi wnętrznościami jagnięcia. Dolewamy tyle z bulionu, w którym gotowaliśmy wnętrzności, tak żeby wszystkie produkty zostały przykryte. Solimy i dodajemy zmielony pieprz czarny. Dusimy na umiarkowanym ogniu pod przykryciem przez 15 minut. Po tym przekładamy danie do czterech miseczek żaroodpornych i je posypujemy startym serem feta i polewamy roztopionym masłem. Pieczemy w lekko nagrzanej kuchence przez 20 minut.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 21.07.2011 09:11
świetny przepis
iziona 21.07.2011 08:33
Może być nawet smaczne,ale mało zachęcająca nazwa jak dla mnie .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak