Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
łopatka bez kości 0,5 kg
szpinak 20 dkg
czosnek 2 ząbki
masło
sól
pieprz
jaja 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rolada ze szpinakiem

schab rozkrawamy tak by powstał płat nacieramy solą i pieprzem. Łopatkę mielimy dodajemy czosnek starty oraz doprawimy do smaku wyrabiamy z jajkiem. Szpinak drobno kroimy i smazymy na maśle. Nakładamy mięso mielone na schab na to szpiank i zawijamy rolade by się nie rozleciała wiążemy nicia. Pieczemy 1 godz w piekarniku polewajac wodą od czasu do czasu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 15.09.2011 18:01
smaczna
Nina7 21.07.2011 10:51
Ciekawa propozycja z wykorzystaniem szpinaku:)
Małgorzata113 21.07.2011 08:57
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak