Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 6 szt
gęsta śmietana 3 łyżki
starty chrzan 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
majonez do ozdoby
natka pietruszki 2 łyżki
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane tuńczykiem

Pomidory myjemy, odcinamy ich wierzchy i wydrążamy miąższ. Wierzchy i miąższ kroimy w kostkę.Tuńczyka dokładnie odsączamy, rozdrabniamy widelcem, dodajemy do pokrojonych pomidorów. Dodajemy śmietanę, chrzan, natkę pietruszki i sok z cytryny. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.Wydrążone pomidory wypełniamy przygotowanym farszem. Ozdabiamy kleksami majonezu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak