Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa gotowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 szt
kalafior 1 szt
fasolka szparagowa 30 dag
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa gotowane

Masło rozpuścić na patelni, dodać bułkę tartą i zrumienić na złoty kolor. Brokuł, kalafior i fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Kalafior i brokuł podzielić na różyczki, fasolkę pokroić na kawałki. Wszystkie produkty włożyć do miski, polać zrumienionym masłem z tartą bułką, delikatnie wymieszać. Podawać jako przystawka do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.05.2013 21:11
Smaczne i zdrowe warzywka.
Anna152 29.11.2012 20:43
pycha
Wafelek2601 01.01.2012 02:49
pyszne
Iwona51
Iwona51 12.09.2011 10:51
pycha
Monika193
Monika193 03.08.2011 23:31
smaczne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak