Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura cytrynowa z kiwi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryny 55 dag
kiwi 70 dag
woda 4 szklanki
cukier 5 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura cytrynowa z kiwi

Cytryny szorujemy, sparzamy, dokładnie obieramy, kroimy na cienkie plasterki i usuwamy pestki.Następnie zalewamy wodą i odstawiamy na noc.Następnego dnia podgotowujemy w wodzie, w której się moczyły tak by woda wyparowała - przez ok. 15 min.Obieramy kiwi, usuwamy biały środek i kroimy w kostkę.Dodajemy do cytryn, wsypujemy cukier i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i na małym gotujemy ok. 3 godz. bez przykrycia często mieszając. Gotową konfiturę przekładamy do słoików i mocno zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 31.07.2011 19:31
fantastyczna
Motorek 21.07.2011 09:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak