Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki z cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 4 szt
cukinia 1/2
szczypiorek
bagietka
oliwa 2 łyż
twarożek 10 (ziołowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki z cukinii

Pieczarki umyc i oczyścic, pokroić w cienki plasterki. Połowę cukini umyj gorącą wodą, pozostaw skórkę, pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek umyj,drobno posiekaj. Bagietkę pokrój ukośnie na 8 kromek, posmaruj serkiem ziołowym. Na patelni rozgrzej oliwe i wrzuć pokrojone pieczarki, przesmaż je krótko na złoty kolor. Pieczarki oprósz solą, wymieszaj, dodaj do nich cukinię oraz porcje szczypioru. Smaż razem na małym ogniu przez 2 minuty. Dopraw do smku i porozkladaj na kromki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 16.09.2011 22:54
Ciekawe i apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak