Sposób przygotowania
Umyte i oczyszczone piersi z kurczaka lekko rozbić, naciąć, nadziać serem pleśniowym i spiąć wykałaczką. Marynować ok. 12 godzin w zalewie przygotowanej z oliwy, marynaty ziołowej Prymat oraz przyprawy grill ziołowy Prymat. Paprykę upiec na grillu, a następnie obrać ze skóry. Cukinię i bakłażana pokroić w plastry, posolić i skropić sokiem z cytryny. Jarzyny upiec na grillu, dodając szczyptę bazylii i oregano oraz doprawiając do smaku solą i pieprzem. Piersi z kurczaka piec na grillu ok. 20 minut, a następnie ułożyć na jarzynach, udekorować orzeszkami piniowymi, suszonymi pomidorami, listkami bazylii i świeżo tartym parmezanem
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Konto zablokowane
Barbara55
Patrycja40
aga130982
Ewa104
Konto zablokowane
aranka
patusia
Sylwia88
szajba2
Agnieszka140
AgaS10
emilka299
Konto zablokowane
Jey
Bart
jasiek
artur7
kriso
Agnieszka/picola
Konto zablokowane
artur7
Konto zablokowane
Ewa36