Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś z kurczaka z aromatycznymi jarzynami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 600 g
Grill przyprawa ziołowa Prymat 1 sztuka
marynaty ziołowej Prymat 1 sztuka
oliwy z oliwek 100 ml
sera gorgonzola 200 g
kolorowych papryk (po 100 g czerwonej, zielonej i żółtej) 300 g
cukinii 100 g
pokrojonych suszonych pomidorów 100 g
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
uprażonych orzeszków piniowych 100 g
bakłażan
Chili pieprz cayenne mielone Prymat - -
sól - -
oregano 1/2 łyżeczki
parmezan starty 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś z kurczaka z aromatycznymi jarzynami

Umyte i oczyszczone piersi z kurczaka lekko rozbić, naciąć, nadziać serem pleśniowym i spiąć wykałaczką. Marynować ok. 12 godzin w zalewie przygotowanej z oliwy, marynaty ziołowej Prymat oraz przyprawy grill ziołowy Prymat. Paprykę upiec na grillu, a następnie obrać ze skóry. Cukinię i bakłażana pokroić w plastry, posolić i skropić sokiem z cytryny. Jarzyny upiec na grillu, dodając szczyptę bazylii i oregano oraz doprawiając do smaku solą i pieprzem. Piersi z kurczaka piec na grillu ok. 20 minut, a następnie ułożyć na jarzynach, udekorować orzeszkami piniowymi, suszonymi pomidorami, listkami bazylii i świeżo tartym parmezanem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa36 14.09.2012 23:55
super
jolita 30.10.2011 13:34
fajne
artur7 23.08.2011 09:33
mniam
Anna141
Anna141 14.07.2011 17:38
Fajny przepis
Agnieszka/picola 15.05.2011 23:04
mniam
kriso 26.04.2011 15:17
fajny przepis
artur7 13.03.2011 14:14
smaczny przepis
jasiek 11.03.2011 12:28
bardzo lubię takiego kurczaka
Bart 20.02.2011 23:43
świetne
Jey 17.02.2011 15:02
Ciekawy przepis - chyba się skuszę :)
jolita 16.02.2011 15:36
super
emilka299 09.02.2011 11:36
Czytając ten przepis zatęskniłam na grillowaniem, jeszcze troszkę i będzie :) a przepis pewnie wypróbuję
AgaS10 24.01.2011 10:51
Pyszne mięsko:)
Agnieszka140 13.12.2010 12:04
co prawda już po sezonie grilowym - ale w przyszłym roku jak go rozpalę to i wypróbuję :)
szajba2 05.12.2010 14:47
bardzo fajne
Sylwia88 28.11.2010 23:47
super
patusia 16.11.2010 01:09
Bardzo lubię potrawy z dodatkiem orzechów :)
aranka 26.08.2010 11:58
sezon grilowy w pełni ,trzeba wypróbowac
Monika193
Monika193 31.07.2010 15:08
pycha :)
Ewa104 23.07.2010 11:16
Wypróbuję.Zapowiada się apetycznie.
aga130982 22.07.2010 09:43
mniam mniam
Patrycja40 29.06.2010 12:28
smaczne
Barbara55 04.06.2010 19:09
grilla czas rozpalić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak