Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z kalarepki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepka młoda 4-5 szt
dymki ze szczypiorkiem 1 szt
mąka pszenna 1,5 szklanki
jaja 3 szt
piwo jasne 1 szklanka
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z kalarepki

Kalarepki obieramy i tniemy w plastry.dymkę czyścimy i drobno siekamy,posypujemy solą i pieprzem.Mąkę mieszamy z jajkami oraz piwem,dodajemy dymkę.Plastry kalarepy oprószyć solą i zanurzyć w cieście i kładziemy na rozgrzany olej, smażymy z obu stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak