Wątroba z sosem pomidorowym i cebulą

Wątroba z sosem pomidorowym i cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba

    1 kg
  • cebula

    4 sztuki
  • pomidory

    300 dag
  • papryka ostra

    do smaku
  • sól czosnkowa

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

    do smaku
  • woda

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory obieramy ze skórki a następnie miksujemy. Dodajemy wodę oraz przyprawy i wszystko miksujemy na jednolitą masę. Wątrobę myjemy , oczyszczamy a następnie smażymy. Cebulę obieramy i kroimy w paseczki, osobno smażymy. Pod koniec smażenia wątroby dodajemy nasz sos i chwilkę dusimy. Podajemy wątróbkę z sosem i cebulą. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

03.04.2013 09:19
lubię wątróbkę

Wafelek2601

17.11.2012 08:54
Pyszna

RenataZ-et

10.10.2012 18:29
uwielbiam :)

IKrakowianka

08.05.2012 19:34
bardzo lubię takie dania

Wacław

07.08.2011 18:07
pyszne

kate.500

30.07.2011 16:26
pysznie wyglada...

kotlet

14.06.2011 22:51
ciekawa propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat