Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek mleczny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200 gram
masło 150 gram
cukier puder 100 gram
żółtko jajek 2
mleko w proszku 2 szkl
mleko 20 ml
aromat śmietankowy

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek mleczny

Z mąki, 100 gramów masła, 60 gramów cukru pudru i żółtek zagnieść kruche ciasto. Schłodzić w lodówce po wyrobieniu przez godzinę.
Wyłożyć ciastem foremkę do mazurka formatu 20 cm na 30 cm i piec do zrumienienia.
Resztę masła, cukru pudru i mleka rozpuścić w rondelku, gdy masa będzie gorąca dodać aromat i mleko w proszku tyle, by masa nadal była niezbyt twarda i lejąca. Wylać masę mleczną na kruchy spód i po wystudzeniu dowolnie udekorować wierzch mazurka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 28.01.2014 11:32
super przepis
Mysiunia 24.07.2012 15:23
zdobienie jest boskie! :)
Janek 18.07.2012 12:25
genialny:)
EWI 16.04.2012 15:39
cudo!
Ewelina38 01.11.2011 14:52
rewelacja, aż szkoda go napocząć :)
eli82 01.11.2011 09:30
dzieło sztuki :)
magduś83 09.10.2011 18:52
śliczny
dianix 08.10.2011 14:34
co za talent do zdobienia, rewelacja.gratuluje zdolnosci;)
Wacław 20.09.2011 11:57
cudowny i apetyczny !
GGABI 19.09.2011 21:24
przepiękny
kochanyptysiu 01.09.2011 22:59
piekny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak