Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowy dżem wiśniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 3 kg
cukier 1-1,5 kg
mięta pieprzowa 20 gałązek
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowy dżem wiśniowy

Wiśnie umyć, wypestkować, przełożyć do garnka, zasypać cukrem. Gałązki mięty mocno pognieść, związać gumką, włożyć do wiśni. Całość zagotować, przykryć i wyłączyć gaz. Jak ostygnie wyjąć miętę. Żelatynę namoczyć w 3/4 szklanki zimnej wody, rozpuścić ją, dodać do dżemu, wymieszać. Dżem przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 15-20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 26.05.2013 23:18
Bardzo oryginalny przepis. Miętowego dżemu jeszcze nie jadłam. Jestem ciekawa smaku, bo zapowiada się pysznie.
Weronika_eM 11.08.2011 19:45
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak