Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

głowy ryb 5
marchewka 2
pietruszka 1
lubczyk 2 liście
sok z cytryny
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 4
por 1
śmietana słodka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Głowy ryb gotujemy w ok. 4 litrach wody przez ok 30 minut, następnie dodajemy marchewkę i pietruszkę i gotujemy przez ok. 20 minut. Następnie dodajemy liść laurowy, liście maggi, ziele angielskie, por i gotujemy ok. 20 minut. Po upływie tego czasu dodajemy do zupy słodką śmietanę zahartowana gorącą zupa i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny aby smak był lekko kwaskowaty, dodajemy również soli i pieprzu aby podkreślić i wydobyć smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 01.12.2011 20:52
dobra zupa
iga2 23.10.2011 21:46
fajna
daria899 04.10.2011 18:48
pycha
Margo1 24.08.2011 10:47
znakomita
dianix 21.08.2011 20:39
nigdy nie jadlam zuppy rybnej
kuklik 08.08.2011 12:58
świetna
magical66 05.08.2011 23:18
SUPER

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak