Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona wieprzowina z ryżem, pomidorami i cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 600 gram
ryż 1/2 woreczka
cebula biała 1 sztuka
seler naciowy do smaku
pomidory w puszce 2 sztuki
natka pietruszki do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona wieprzowina z ryżem, pomidorami i cebulą

Mięso dokładnie wypłukać i osuszyć. Następnie pokroić w kostki średniej grubości. Seler umyć, oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulkę obrać i drobniutko posiekać. Posiekaną cebulkę podgrzać na rozgrzanej patelni, do momentu aż zciemnieje. Następnie dodać przygotowane kostki mięsa i na małym gazie wymieszać z podsmażoną cebulką. jeszcze chwilkę razem smażyć. Następnie na innej patelni podsmażyć na maśle ryż (około 5 min na wolnym ogniu). Po upływie tego czasu podsmażony ryż dodać do smażonego mięska z cebulą. Całość przerzucić albo do głębokiej patelni , albo do garnka i wlać bulion. Wymieszać. Po 3 minutach dodać pomidory i dusić przez 50 minut na średnim ogniu. Chwilę przed końcem dodać seler. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać drobniutko posiekaną natką i całość jeszcze raz wymieszać.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.01.2012 09:58
musi być pyszne
Margo1 18.01.2012 09:58
musi być pyszne
Kate131 26.08.2011 18:20
dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak