Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka z groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 25 dag
białko 5 szt.
mąka kukurydziana 2 łyżeczki
rosół drobiowy 4 łyżki
zielony groszek 2-3 łyżki
olej 2 łyżki
cebula biała 1 łyżka
sos sojowy 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka z groszkiem

Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę.
Z jednego białka ubij pianę. Pod koniec ubijania powoli dodawaj mąkę kukurydzianą wymieszaną z połową soli i ubijaj chwilkę, po czym dodaj mięso i wszystko wymieszaj. Pozostałe białka wymieszaj z resztą soli i dwiema łyżkami rosołu, ubijaj 30 sekund, a potem przelej do miski. Ustaw miskę na garnku z mocno wrzącą wodą. Po 7 min. gotowania przełóż zawartość miski na ogrzany talerz i posyp wcześniej ugotowanym w posolonej wodzie i osączonym groszkiem. Na rozgrzanym na patelni oleju, mieszając smaż cebulę 30 sekund. Dodaj pozostały rosół, sos sojowy, cukier i wymieszaj. Dołóż kostki mięsa i smaż, mieszając, jeszcze 30 sekund. Przełóż wszystko z patelni na środek masy białkowej i od razu podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 03.03.2012 12:11
extra ^^
Neetka90 03.03.2012 12:11
extra ^^
Neetka90 03.03.2012 12:11
extra ^^
Krystyna32 20.07.2011 20:14
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak